Dark Mode On / Off
kertakadémia logó

A KERTAKADÉMIA az a rendezvény sorozat, mely részben országos road show formájában járja a városokat, településeket kertészeti előadásokkal, szakmai workshopokkal és kertklubként azt a szellemiséget képviseli, hogy a kert és a természet megérthető.

Évente megrendezésre kerülő Kertakadémia szakmai napon és kertészeti bemutatón a kertészetet közelebb hozzunk az emberekhez, érthetővé tesszük, hogy mi miért zajlik úgy a kertben és hogyan lehet sikeresen természetes kertet, természetközeli kertet és fenntartható kertet kialakítani akár a legzordabb tájegységen is.

kész tervek Kész kertterv csomagok

A KERTAKADÉMIA ott van a legnagyobb kertészeti rendezvényeken is, melynek célközönsége elsősorban a hazai hobbikertész világ. Ahol közérthetővé kell tenni ezt a rengeteg kerti szakszót, összefüggést. Ahol konyhanyelven kell elmagyarázni a kertben fellépő progblémák sokaságát.

Legyen akár kicsi vagy az ország legnagyobb rendezvénye, mi a Kertakadémiával a kerti életérzést hozzuk özel az emberekhez úgy, hogy közben

  • nem bátorítunk impulzusvásárlásokra,
  • megtanítjuk, hogy értsd meg a kerted működését,
  • fenntartható kerteket és természetes kerteket tervezünk és segítünk kialakítani.

Hol? 6224 Tabdi, Faluház és környzete
Mikor? 2024. augusztus 10. szombat

Az esemény Facebook oldala: KertAkadémia Konferencia és Szakmai nap kisgazdaságoknak, kerteseknek | Facebook

PROGRAM (várhatóan, folyamatosan bővül):

9:00 – érkezés

9:30 – Megnyitó és köszöntő

10:00 10:30 – Kontor László – Stockosorb® vízmegtartó anyag a talajjavításban.

10:30 – 11:00 – V. Topor Erika – Mitől lesz fenntartható a kertünk még aszályos időben is?

11:00 – 11:30 – A talaj szerepe a kert életében és hogyan javítsuk a talajt?

Hozzánk csatlakozik a DanubaGarden csapata, akik hoznak talajvizsgáló eszközt, mindenféle biokertekben is kiválóan használható készítményeket, hogy minden kiskert gazdag termést onthasson magából.
Érkezik Sipos Gazda, aki ökológiai szemléletű növényorvosi tanácsokkal látja el a hallgatóságot a tőle megszokott lehengerlő előadásában.
Kitelepülünk mi is, hiszen a fenntartható kertek szakértőjeként a veteményeskert mellett a díszkertekről is szó lesz, a @kertportál előadásában.

Az előadók köre folyamatosan bővül, érkezünk majd a részletekkel!

A délután folyamán már két nagy esemény lesz: az egyik a Tabdiban található 16 FÓLIAHÁZ MEGLÁTOGATÁSA SZAKVEZETÉSSEL és az előadásokban is hallott tudás gyakorlati megismerésével. Itt főleg paprika, paradicsom és üzemi szintű chilitermesztést lehet megnézni, úgy, hogy mellette fontos hangsúlyt kap a tájregenerálás, a méhbarát gazdaság szemlélete.

  • DANUBA GARDEN PONT: ahol az általad hozott talajmintát be tudod velük ingyen vizsgáltatni, hogy jobban megismerd a talajod
  • RÓZSAKUNYHÓ ALKOTÓMŰHELY: Halmos Monika az ehető virágok legismertebb szakértője vár izgalmas ehető virágos újdonságokkal
  • NÖVÉNYORVOS PONT: Hozd el a beteg növényed és szaktanácsadóink segítenek meggyógyítani!
  • TALAJBEMUTATÓ PONT: Ismerd meg tapintásra is az eltérő talajminták alapján a kerted talaját, hiszen mindenféle tájegységről összegyűjtöttük a hazai kertek talaját!
  • FŰSZERBEMUTATÓ PONT: Mivel a Kertportál bemutatókertben található a hazai egyik legnagyobb fűszernövény-gyűjtemény, így a Kertakadémia napon ez is megtekinthető lesz!

Mindeközben kitelepülnek a falu kisgazdaságai: kistermelői finomságokkal, bográcsos ételekkel karöltve, hogy az éhes pocakok is megtelhessenek.

Segítségünkre van a Tabdi Faluház és a Tabdi Önkormányzat is.

What Our Clients Say
66 vélemény