Megvannak az Év Agráremberei!


Megvannak az Év Agráremberei!
Idén is megválasztották az ÉV Agrárembere címeket, melyek között most is nehezen lehetett szinte dönteni.

Az Év Agrárembere címért 10 különböző kategóriában lehetett idén is indulni, vagy ajánlással vagy egyéni jelentkezéssel a szakmai út bemutatásával. 

  • Agrárgépészet
  • Agrárinnováció
  • Állattenyésztés
  • Feldolgozó-élelmiszeripar
  • Fenntartható gazdálkodás
  • Fiatal gazda
  • Jövő agrárszakembere
  • Kertészet
  • Növénytermesztés
  • Növényvédelem

A jelöléseket 2018. november 11-ig lehetett megtenni, a zsűri november végén döntötte el, kik juthatnak be a döntőbe. A közönségdíjra 2019. január 5-20-ig lehetett szavazni. 

A riportfilmekben rengeteg nagyszerű gazdálkozóval lehetett megismerkedni, akik méltó példaképeilehetnek a gazdálkodói világunknak. 

Nagy meglepetés és egyben személyes öröm is, hogy több ismerősünk is jelöltséget kapott és a végén ráadásul Kitüntető díjban részesült. 

Dr. Pénzes Béla tanár úr a Kertészeti Egyetem (Ma Szent István Egyetem) Rovartani tanszékének tanszékvezetőjeként még minket is tanított a rovarvilág csodáira. 

A szakmai zsűri Ledó Ferencet választotta az Év Agráremberének, a FruitVeb, Zöldség-gyümölcs Szakmaközi Szervezet elnökét. A kitüntető díjért folyó versenyt az Agrotrend Csoport indította még 2014-ben, melyet azóta is évente megrendeznek. 

A Díj ötödik kiírása során is célzott keresést folytattunk, támogatóink és zsűritagjaink szorgalmas, tartalmas és értékes jelöléssel segítettek minket ebben – mondta Mátrai Zoltán főszervező az Agrotrendnek adott riportjában.

Az Év Agrárembere kitüntető díj segít megmutatni ország-világ számára, hogy milyen kiváló emberek, szakemberek vannak köztünk. Meggyőződésem, hogy ilyen kollégák adják a vidék erejét, megtartóerejét – tette hozzá.

Első körben a 130 jelölt közül 90-en fogadták el a jelölést. Több mint 80 fős szakmai zsűri vett részt a szavazásban, a kategóriánkénti három döntőst lobbik, beszélgetések, időnként viták mentén választották ki. A közönség pedig internetes szavazással választott a döntősök közül Közönségdíjast. - írja az Agrotrend.

A közönségdíjasokra mintegy 14.000 szavazat érkezett. 

Magyarország egyik kitörési pontja a mezőgazdaság, ezért kötelességünk gondoskodni a folyamatos, minőségi utánpótlásról és bevonzani a fiatal tehetségeket. Ez a díj kiváló eszköz arra, hogy megmutassuk az agrárpálya sokszínűségét és mindenkinek bepillantást engedjünk a kulisszák mögé – emelte ki Prof. Dr. Gyuricza Csaba.

Agrárinnováció: Dr. Pénzes Béla
Agrárgépészet: Prof. Dr. Jóri J. István
Állattenyésztés: Dr. Petis Mihály
Feldolgozó-élelmiszeripar: Hollósy Tibor
Fenntartható gazdálkodás: Somosné Dr. Nagy Adrienn
Fiatal gazda: Borbély Tamás
Jövő agrárszakembere: Dr. Balla Zoltán
Kertészet: Ledó Ferenc
Növénytermesztés: Soltész Gyula
Növényvédelem: Dr. Reisinger Péter

 

HA TETSZETT ÍRÁSUNK, OSZD MEG BARÁTAIDDAL, ISMERŐSEIDDEL IS FACEBOOKON VAGY INSTAGRAMON

KÉRDÉSED VAN? FÓRUMUNKAT A FACEBOOKON TALÁLOD!

MÁR A YOUTUBE-ON IS! IRATKOZZ FEL!