Ha már nem magocska, hanem egy kifejlett növény a cserére ítélt, akkor itt szintén elárverezheted, vagy becserélheted!
Topor Erika okleveles kertészmérnök
Kövirózsákat ajánlanék fel cserére, több fajtát is akár, akit érdekel, annak küldök képet. Bogyósgyümölcsöket szeretnék érte kérni, dugványozott kis csemetét, vagy sarjakat.
nekem lenne cserére
kis selyemakácom és még a magok (csodatölcsér, kerti gerbera, hajnalka). A csodatölcsér lila, fehér, a hajnalka lila, rózsaszín, kék színű
Nekem van hibiszkusz, kerti törökmályva néven, szóval nem a lakásba való mályva, ha az érdekel, abból tudok küldeni hajtást, és akkor meggyökerezteted magadnak.
A szégyenlősvirág az melyik? Esetleg latin névvel?
Nekem rengeteg kaktuszom van, van hibiszkuszom, de abból hajtást tudok adni főleg, vagy gyökereztetek elő neked és akkro úgy fris sgyökérrel adom. Vagy van sok kövirózsám, vannak borsosmenták meg macskamenta (azt nem szívesen adok, mert büdös de ha kérsz mégis adok . Aztán van nagyszemű málnám - de soktüskés fajta, van szőlő sokféle, de gyökereztetni kell azt is akkor, vagy vesszőt tudok adni. Van sok korallvirág - bár időn nem virágoztak, de van és hatalmas méretűek is vannak a kertben. Nagyjából ezek vannak most Topor Erika okleveles kertészmérnök
Üdv mindenkinek!
Leírom milyen növényeket cserélnék mire, ha valakit esetleg érdekel valamelyik írjon, még ha nincs is olyan növénye, ami a kellenek listában van!
Vannak:
Kékszakáll
1,5m magas cserje, augusztus-szeptemberben hozza élénk kék virágait. Levelei szürkések, aromás illatúak. Napos, félárnyékos helyet kedvel. Közepes vízigényű.
Törpe Japánbirs japonica téglapiros
Magassága: 1-1,5 méter.
Tojásdad levelei és tavasszal bőven nyíló piros vagy narancsvörös virágai vannak. Lombfakadás előtt hozza pirosas virágait.
Sárgászöld birs alakú termése lombhullás után is a bokron marad.
Ősszel sárga, birsre emlékeztető gyümölcsöt érlel, amely kitűnő zselé készítésére használható fel.
speciosa skarlátvörös díszbirs (japánbirs)
Erőteljes, lombhullató, bokros termetű, tövises cserje.
Magassága: 2,5 méter.
1 - 2 méter magas virágzó sövény kialakítására is alkalmas.
Tojásdad, fényes levelei sötétzöldek.
Csoportosan álló élénkpiros virágai kora tavasztól az évszak közepéig nyílnak: belőlük gömbös, zöldessárga termések fejlődnek.
Középnagy, birsre emlékeztető, de nagyon savanyú termése felhasználható.
Díszfűz
Szép nagy lándzsa alakú levelek, tavasszal hatalmas barkák
Japán kecskerágó
Télen dekoratív piros termée. 3-4m magas, felálló ágrendszerű cserje.
Levelei fényeszöldek, szélük finoman csipkézett. Örökzöld.
Csíkos pántlikafű
Zöld-fehér csíkos, nádszerű levelei 1 m magasra is megnőhetnek. Nedves talajon, félárnyékban vagy árnyékban fejlődik a legjobban.
Kereklevelű, fehértarka, kúszó kecskerágó
Levelei 2-5cm-esek, fehértarkák.Viszonylag erőteljes növekedésű. Közepes vízigényű. Talajban nem válogat. Napfényes helyen válnak levelei igazán tarkává. Teljesen télálló.
Törpe díszbanán
A növény alacsony, csak 1,5 méter magasra nő. Gyorsan fejlődik. A 90-120 cm hosszú levél kissé viaszos, sötétzöld, az idősebb levél a főér mentén rózsaszínes. Az idős levelek kifakulnak. Virágja rendkívül dekoratív, rózsaszín-narancssárga színű.
Tűztövis
A vad tüskéi ellenére a leggyakrabban felhasznált örökzöldek egyike.
Népszerüségének edzettsége, gyors növekedése, fényes zöld levelei és piros, narancssárga, citromsárga bogyói az okai. A bogyók nagy csoportokban jelennek meg.
A legtöbb bogyó a tél végéig kitart a növényen, a madarak kedvencei.
A tűztövis nagyon gyorsan nő, évi 50-60 cm-es növekedés jellemző rá.
A pyracantha (tűztövis) egy kiváló sövénynövény. Nagy tüskéi miatt elsőrendű a védő hatása.
A tűztövis virágai és bogyói az előző éves hajtásokon jelennek meg. A sövény nyírásakor legyünk erre tekintettel, ezért az éves hajtások egy része maradjon a növényen, amikor megnyírjuk.
Talaj iránt nem igényes, még a szárazságot is elviseli.
Gazdag termésdíszre napos helyen számíthatunk.
Szárazságtűrő, kiváló sövénynövény.
Sövényként ültetve tőtávolsága 60-70 cm.
Kellenének:
Phyllostachys bambusoides Castilloni., vagy bármilyen órias bambusz
Bőrlevelű orbáncfű Cserjés pimpó Rózsaszín
Kamélia Jury s yellow, Ice-Angel, Oki-no- nami fűzlevelű gyöngyvessző(Spirea salicifolia)
Tollbuga vagy más néven csótárvirág
Császárkorona (piros/sárga) Termő gránátalma
Tapadókorongos vadszőllő Vadcitrom
Klemátisz
Vagy bármi más évelő télálló növény :-)
Szerkesztette: andabanda - 16-09-2009 14:19
a jiaogulant egy újságból rendeltem,itt olvashatsz róla bővebben:
http://matyasciprian.hu/novenyek/jiaogulan.php
és egy videó:
http://www.indavideo.hu/video/Jiaogulan-tapasztalatok?action=video_site&video_title=Jiaogulan-tapasztalatok%3Ftoken%3D916205e020e6884b5f3dffbe71dc40cd
majd holnap kitapasztalom hogyan lehet itt képet feltenni és akkor azzal is jövök
Ez nagyon érdekesen hangzik ez a növény. Ma is tanultam vmit Kérdés: Mire használtad már magadon? Tényleg van gyógyhatása?
Ittam már teát belőle ,csak ugy ízesítő nélkül,semmi különösebb íze nincs, kicsit édeskés.A levele szétrágva szintén enyhén édeskés-kesernyés, nem hiszem hogy ettél már gyermekláncű száratno kb arra hasonlít.Reggel éhgyomorra szoktam két három nyers levelet elrágni.Plusz egyszer amikor fájt a gyomrom akkor ettem belőle és negyedóra mulva már nem volt semmi bajom. Hogy ez a növény hatása volt, vagy egyébként is elmúlt volna ezt nem tudom. Ázsiában sokan fogyasztják napi szinten , nem újkeletű a dolog csak mi nem ismertük eddig.
Érdekes, kérek belőle jó? Amiket tudok adni: mályva, kövirózsák - abból sokféle fajta van, málnatöeim vannak (nagyszeműek), arany-göndör fűz hajtás, szőlővesszők...nagyjából ennyi, e ha más hasonló csereberés fórumban olvastál tőlem vmit amim van, akkor azt is írhatsz. Sok szobanövénme és annál is több kaktuszom is van...
A kakti mindnekinek szól: szívesen csereberélek...csak a póstázást nem tudom még, hogy oldahtó meg Lehet, hogy dobozolva...
Látom kellene neked bambusz...nekem olyan nincs, de ahhoz hasonló gyékény van, zebracsíkos: arany-zöld és van fehér-zöld csíkos....
A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) évtizedek óta dolgozik a madarak és élőhelyük védelmén keresztül a természetért és az emberért. Az egyesületnek 10 000 fős tagsága, és országosan 31 helyi szervezete van.