Erdők Mezők gombái – könyv

4 495 Ft

A könyvben bemutatott 555 gombafaj (ebből 371 színes felvételen is) felöleli mindazokat a Magyarországon megtalálható, feltűnő, elsősorban közepes és nagy termetű fajokat, amelyekkel az erdőt, mezőt járva gyakran találkozhatunk.

Kategória: Címke:

Leírás

Valamennyi étkezési szempontból fontos gomba és mérgező párja is szerepel a könyvben, továbbá megtalálható a hivatásos szakellenőri tanfolyamokon oktatott összes gombafaj is.  A gombákat természetes élőhelyükön, a lényeges bélyegeket kiemelve, gyönyörű fotókkal illusztrálva mutatjuk be.  A könyv belső borítóján rajzos, szemléletes ábrák könnyítik meg a gombafajok beazonosítását, a legfontosabb gombacsoportok elkülönítését.

MIÉRT PRAKTIKUS A KÖNYV?

Az egyes gombafajok leírása tömör és lényegre törő. Határozás szempontjából a legfontosabb tulajdonságokat vastag betűvel emelték ki.
! A leírások melletti ikonok egyértelműen jelzik a gombák étkezési értékét, gyógyhatását, árusíthatóságát, védettségét, előfordulási helyét és idejét. Külön ikonnal hívjuk fel a figyelmet a hasonló gombafajok oldalszámára.

A könyvben az összes hazánkban védett (58) és árusítható (74) gombafaj megtalálható, sőt külön-külön névjegyzékben is szerepelnek.

A Cser Kiadó könyvét mindazoknak ajánljuk, akik kedvet éreznek a hazai gombafajok alapos, biztos megismeréséhez.  Valamennyi gombagyűjtő és természetjáró fontos segédeszköze lehet.

A KÖNYV NEM PÓTOLJA A GOMBA-SZAKELLENŐRI VIZSGÁLATOT, így fogyasztás előtt mindig keresd fel a szakellenőrt a biztonságod érdekében!

KÖNYVAJÁNLÓ: https://www.kertportal.hu/konyvajanlo-erdok-mezok-gombai/

További információk

Tömeg 0.485 kg
Méretek 15.5 × 12 × 2 cm

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Erdők Mezők gombái – könyv” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Érdekelhetnek még…