Dark Mode On / Off

Aromás fűszernövény koszorú

Néhány gyógy – és fűszernövény jól használható koszorú készítésre.

Koszorú készülhet teríték dekorációnak vagy nagyobb méretben konyhába, bejárati ajtóra, de készíthetjük ajándékba is. Különleges ajándék lehet, ha grillpartira vagyunk hivatalosak.

Nagyon jó alapanyag a kakukkfű, a rozmaring és a levendula is.

Az aromás olajok koszorú készítés közben felszabadulnak és belengik az egész környezetünket, így nemcsak készíteni lesz öröm, de egyben fűszeres illatfelhőbe is burkoljuk magunkat.

Mire lesz szükségünk?

Fűszernövények egyenlő hosszúságúra vágva

Drótra az alaphoz

Kötöző drótra

Szalagra

Olló

Hogyan készül a fűszernövény koszorú?

Készítsünk össze hasonló méretű vegyes fűszernövény ágakat kis csokrokba.

Hajlítsunk meg egy vékony 1 mm vagy 1,2 mm-es drótot kör alakra.

Borítsuk be néhány zöld ággal, és kötözzük szorosan le, ez azért fontos, hogy ne csúszkáljon kötözéskor a növényszár a dróton.

Amikor az előkészületekkel megvagyunk fogjunk egy csokor fűszernövényt  és a tövénél vékony dróttal kössük az alapunkhoz.

A következő csokorot úgy helyezzük el, hogy nagyjából az első lekötött csokor felénél legyen az újabb csokor. Így a kötözés helyét el is takarjuk, de haladunk a koszorúval.

Folytonos kötözéssel haladjunk úgy, hogy mindig egyenlő távolságra tegyük a következő fűszercsokrot.

A végéhez érve kötözzük el a drótot és akár szalaggal is díszíthetjük koszorúnkat.

Egészen kis méretű koszorúhoz  vagy szalvétagyűrűhöz elég egy ágat kör alakra tekerni és az elejét és végét vékony dróttal vagy szalaggal lezárni.

Frissen és szárazon is hasznos és dekoratív kiegészítője lehet asztalunknak egy –egy ilyen fűszerkoszorú.

Fotók: Pexels

Ajánlott cikkek