Dark Mode On / Off

Még két hétig írhatod alá a petíciót az agrártámogatásokért

Fotó: Pixabay

Kellemetlen előrejelzések és emelkedő árak: A KAP reform következménye miatt drágulnának az élelmiszerek, szűkülne a kínálat, illetve kétes eredetű és minőségű import élelmiszerek lepnék el a hazai és az európai piacot. – figyelmeztet az AgroTrend.

Pár hete forog közkézen már az a petíció, melyet minden agrárrendezvények, falugazdásznál alá lehet írni a mezőgazdaságunk védelmében. Meglepő, de a vártnál nagyobb az érdeklődés, így két héttel tovább, 2019. május 17-ig lehet csatlakozni a magyar gazdák petíciójához. Az aláírásgyűjtést a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és aMagyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége februárban indította azzal a céllal, hogy megvédje a magyar gazdák érdekeit Brüsszel tervei ellen. – írja az AgroTrend. – Brüsszel hiába tagadja, csökkenteni akarja az agrárpénzeket, hogy azt a migránsoknak adják. Áll az AgroTrend mai hírében.

Természetesen (poltitikamentességgel együtt) az biztos, hogy a magyar mezőgazdaságnak szükséges, hogy régi fényéhez talpra álljon, így a támogatások megvonásával még kevesebb esélye lehet a pályázni kívánóknak. Ezzel egy időben a hazai támogatási rendszer elsősorban a nagyobb gazdaságoknak kedvez, a kistermelői, félhektáros vagy egy hektár alatti gazdaságokat nem támogatja. Bízzunk benne a jövőben a kisebb gazdaságoknak is tere lesz a hazai piacon.

A kezdeményezés annyira népszerű lett, hogy a NAK mellé a
Magyar Kereskedelmi és Iparkamara is csatlakozott.
Máig már több mint 181.193 aláírás gyűlt össze.

A petíciót ITT LEHET ALÁÍRNI, VAGY A
http://www.peticioamagyargazdakert.hu/ OLDALON.

Oldalunk, a Kertportál Média Csoport továbbra is elhatározódik a különböző szélsőséges nézetektől, kizárólag az aktuális mezőgazdasági helyzet tényállásairól adunk hírt, ahogy azt eddig megszokhattátok.

Ajánlott cikkek