Dark Mode On / Off

Nagysikerű előadás a Gardenexpo 2019-en

V. Topor Erika nagysikerű előadást tartott “Aromanövények a növényvédelemben” címmel a Budapest Papp László Sportarénában, ahol a 2019-es év Gardenexpo rendezvényét tartják a hétvégén.

Az elhangzott előadásban szó volt az ökológiai szerepekről, hogy alapvetően a vakond kérdés is új megvilágításba kerülhetett. Az előadó bemutatta több éve fenntartott bemutatókertjük részleteit, hogyan működik együtt a gyógy- és aromanövény a zöldségnövényekkel.

Külön érdekesség volt, hogy a sorokban ott ült a magyar Teanagykövet is, aki szintén a hazai teatermesztés megalapozásán fáradozik és természetesen a magyar tea csakis biológiai növényvédelem szemléletével fog várhatóan teremni.

A biokertészkedést ésszel kell csinálni, ráadásul tisztába kell lenni az ökológiai kérdésekkel is. – mondta előadásán V. Topor Erika

Mivel minden mindennel összefügg, nekem nagy hiányosságom az egymást segítő növények táblázatában is, hogy nem szerepelnek benne az aromanövények. Mintha nem is lennének a rendszer részei. Pedig nagyon is azok és az aromás növényeket is bele kell venni egy biokert vegyeskultúrájába ugyanúgy, mint akár a fehérrépát vagy sütőtököt. – mondta a szakértő.

A közel 40 perces előadást rengetegen végigjegyzetelték, amit szintén öröm volt látni. Az előadás után egy interaktív beszélgetés indult az előadó és a hallgatóság között. Rengeteg kérdés felmerült, ahol fény derült a levendulás bolhairtáson át egészen a fokhagymaolajjal előzött földibolhákig.

Sok hallgatónak a véleménye egyezett: ritkán hallanak ennyire közvetlen és könnyen érthető előadást biogazdálkodás témakörben, így újabb igényként felmerült a Kertportál Kertklub további működése is, úgyhogy hamarosan jelentkezünk újabb kertklub-programokkal.

Ajánlott cikkek