Dark Mode On / Off

Karácsony bézsben

karácsony bézsben

Időhiányban szenvedsz és mégis szép, díszes otthonra vágysz az ünnepekre? Íme pár ötlet, amivel hamar beöltöztetheted a lakást! Karácsony bézsben, ha fontos a színharmónia is!

Közeledik a karácsony, bronzvasárnap lesz holnap. Ne izgulj, nem vagy lemaradva, nálunk is még csak ma készült el az adventi koszorún és nagyjából 1 óra alatt az ablakpárkányok díszei, konyhadekor….vagyis kb. a fenyőfa díszítésén kívül minden.

Rendetlenség helyett puccparádé

Ne állj neki nagytakarítani, ablakot mosni és felszedni a szőnyegeket és kimosni a függönyöket, mert a karácsony nem erről szól. A karácsonyi nagytakarítás maximum abból álljon, hogy a dolgaidat elrakod a szekrénybe, felporszívózol, felmosol és port törölsz. Senki nem arra lesz kíváncsi, hogy élire vasaltad-e a konyharuhákat…főleg, ha eddig nem tetted. Ha van olyan polcod, amin eluralkodott a káosz és nem tudod rendbe szedni, akkor vegyél rá egy függönykarnist, valami diszkrétet és egy egész polcot eltakaró egyszínű (!) textilt, ami illik a bútorokhoz, netán a függönyhöz a szobában. Pár öltéssel viszonylag gyorsan szép függönyt lehet varrni kézzel is egy ilyen káoszpolcból is, ráadásul későbbiekben is örülni fogsz ennek az ötletnek.

Madzaggömbök a letisztultság jegyében

A mi házunk egy régi stílusú parasztház, fiatalosra felújítva, de meghagyva a mestergerendát. Mivel minden fal nálunk fehér, ileltve téglaurkolat van, így jól mutat a barna mestergerendán pár lelógó fehér madzaggömb, melyet magad is könnyen elkészíthetsz tapétaragasztóból és spárgából vagy fehér madzagból. Azért célszerű fehéret készíteni, mert annak tisztaság hatása is lesz.

Ledes izzósor

Ha energiatakarékos és gyorsan felhelyezhető dekorációt keresel az ablakba, karnisra, étkezőasztalra, akkor szuper ledes izzósorokat lehet kapni manapság már. Két AA-elemmel működnek, viszonylag sokáig világítanak elemcsere nélkül is. Egy tiszta textilterítő az étkezőasztalra, egy mécsestartó és egy fényfüzér és máris kész az ünnepi, de mégsem puccos asztali dekoráció.

Pokrócok, textilek téli hangulatban

Ha szerencséd van, akkor most nagyon izgalmas karácsonyi vagy téli hangulatú pokrócokat is tudsz vásárolni. Sokszor elég csak a kanapéra felteríteni és máris ünnepibb, téliesebb és bekuckózósabb a hangulat. Ugyan a fehér könnyebben koszolódik, mégis a világos plédek, textilek növelik a teret érzetre, tisztaságérzést keltenek és egy kis telet is becsempésznek a hangulatunkba.

Gömbökből kopogtatót

Az ajtóra víz- és időjárásálló kopogtatót célszerű tenni, melyet most gömbökből is készíthetsz, ha elolvasod step-by-step cikkünket ide kattintva.

Vesszőkoszorú DIY

Ha van kézügyességed és akad a kertben pár gally, vessző, akkor akár koszorút is fonhatsz belőle. Nincs is szebb a házi készítésű dekorációnál, főleg, ha ízlésesen van kivitelezve. Grincsfát is készíthetsz, mely nagyon egyszerű, főleg ha elolvasod korábbi cikkünkben a készítés menetét.

HA TETSZETT ÍRÁSUNK, OSZD MEG BARÁTAIDDAL, ISMERŐSEIDDEL IS FACEBOOKON VAGY INSTAGRAMON

KÉRDÉSED VAN? FÓRUMUNKAT A FACEBOOKON TALÁLOD!

MÁR A YOUTUBE-ON IS! IRATKOZZ FEL!

(borítófotó)

Ajánlott cikkek