Dark Mode On / Off

Így könnyíts magadon, ha teleetted magad!

Az ezerféle menü végigevése és a sütemények hada megülte a hasad? Már alig alszol a sok édességtől és a nehéz ételektől? Íme a praktikák!

Kinek újdonság az, hogy mindenkinél enni kell, de csak egy falatot? A nagyi sem enged el addig, míg a 25. gombóc töltöttkáposztát meg nem etted? Ohh és utána a sütit se felejtsd el, hiszen szereted és nem sértheted meg. Így van ez karácsonykor, nagyjából minden családban.

Nép praktikákat szedtünk össze, ami nálunk is mindig beválik. Próbáld ki őket!

Citromos víz

Facsarj egy fél citrom levét egy deci vízbe és kortyolgasd el. Segíti az emésztést, azáltal, hogy a gyomor pH-ját savas irányba mozdítja. Könnyebb lesz az emésztésed és ezzel Te is megkönnyebbülsz.

Könnyű smoothie

Ha előző nap egy hatalmasat ettőnk, akkor másnap egy igazi miracle juice-receptünk van: Alma-cékla-répa! Reggelire készíts almából, céklából és sárgarépából vízzel kevert smoothiet, mely energiát is ad, mégsem terheli le a pocid, ráadásul segíti a beleket is.

Nagy séta a hóesésben!

Talán az egyik legjobb poci-pihentető dolog a séta. Bár az nem garantált, hogy pont hóesésben fogod tudni megtenni a kajálás utáni sétádat, mégis a friss levegőn való mozgás segíti az emésztést, megkönnyíti a beleket is, ráadásul jót tesz a tüdődnek a friss levegő.

Vegyél kádfürdőt!

Nekünk a favorit egy esti magnézium-szulfátos kádfürdő. Nyugtatja az idegeket, ellazítja a testet, segít a gyulladások leküzdésében, méregtelenít és a népi gyógyászat szerint kitisztítja a vérereket és a gondolkodás is tisztább lesz tőle. A magnézium-szulfát ivóvízben feloldva és azt elkortyolva segíti a belek mozgását, tisztítja a májat, ellazítja az epevezetéket is, segít megszabadulni a nagymennyiségű kajálás okozta terheléstől. (Ilyen jellegű felhasználás esetén kérje ki háziorvosa vagy gyógyszerésze tanácsát.)

HA TETSZETT ÍRÁSUNK, OSZD MEG BARÁTAIDDAL, ISMERŐSEIDDEL IS FACEBOOKON VAGY INSTAGRAMON

KÉRDÉSED VAN? FÓRUMUNKAT A FACEBOOKON TALÁLOD!

MÁR A YOUTUBE-ON IS! IRATKOZZ FEL!

Ajánlott cikkek